Paikallisradioiden Kuukauden Levy -äänestyksen on voittanut Eino Grön albumillaan Kohtalon kitara. Kakkoseksi tuli Lenny & The New Wingsin albumi True player – The Album. Pronssia otti beat-yhtye Tinos albumillaan Dance On.

Kruunaamaton tangokuningas Eino Grön aloitti edelleen jatkuvan laulajan uransa yli 60 vuotta sitten. Ensilevytyksestäkin tulee kohta 60 vuotta.

Vuosien mittaan Grön on levyttänyt tangojen ohella muun muassa swingiä, iskelmiä, argentiinalaista tangoa ja hengellistä musiikkia. Hän on voittanut Syksyn Sävel -kisan kappaleella 1997 ”Vähemmän kiirettä, enemmän aikaa”. Iskelmä-Finlandian hän sai 2007. Musikaali hänen elämästään, Tango D’Amore saa ensi-iltansa helmikuussa Porin teatterissa.

Eino Grönin uudella albumilla soittaa harmonikkataiteilija Mika Tarkkosen orkesteri. Tarkkonen vastaa myös kappaleiden maukkaista sovituksista. Nimikappaletta lukuun ottamatta kaikki laulut ovat klassikkoja vuosikymmenten takaa. Hieno löytö on esimerkiksi Kesämuisto vuodelta 1967, jolloin sen levytti Kai Lind.

Levyllä on myös kolme TV-ohjelmissa nähtyä tulkintaa, joista kiinnostavin lienee Reijo Taipaleen kanssa laulettu itseironinen Tangokuninkaat.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen:

EINO GRÖN
– Eikka on legenda… Jussi Häkkilä / Radio Pooki
– Suomalaisen tangon tulkki. Ilmari Aikio / Radio Inari
– Ei voi kuin arvostaa, että jo kaiken saavuttanut laulaja jatkaa Suomen kansan viihdyttämistä. Eikka on hienossa laulukunnossa ja levy täysipainoinen kokonaisuus. Reijo Glad / Radio Sandels
– Ikivihreä ”Suomen Sinatra” laulaa ja Tarkkosen orkesteri säestää todella tyylikkäästi. Jos muukin media olisi hereillä, tämä olisi iso tapaus muuallakin kuin radioissa. Pentti Teräväinen / Radio Musa

LENNY & THE NEW WINGS
– Rehtiä rockia kasarivaikutteilla. Anssi Marttinen / Radio Vaasa

KUUKAUDEN LEVY / Marraskuu 2017
1. EINO GRÖN – Kohtalon kitara
2. LENNY & THE NEW WINGS – True player – The Album
3. TINOS – Dance On
4. VEIKKO SAARI – Avoimin mielin, avoimin sydämin
5. ERI ESITTÄJIÄ – Ampiaiset Iisalmesta
6. MATTI SALMI – Rakkauden leikit