Paikallisradioiden Kuukauden Levy -äänestyksen on voittanut Heikki Hela albumillaan Yhdessä & Erikseen. Kakkoseksi tuli Matin ja Tepon albumi Nostalgiaa. Pronssia otti Veera Maria albumillaan Sirkkalankadulla.

Kummeli-koomikkona suuren yleisön tietoisuuteen noussut Heikki Hela aloitti soolouransa Uneton yö -hitillä, jonka viitoittamalla musiikillisella tiellä tämäkin levy jatkaa. Edellinen studioalbumi Lauantain toivotut levyt ilmestyi 2004.

Laulaja-lauluntekijä Hela vastaa pääosin uuden levyn materiaalista. Kaksi laulua on Esa Elorannan kynästä. Yhteistyötä Hela on tehnyt Yrjö Mattilan, Vesa Mäkisen ja myös runoilija Eino Leinon kanssa.

Levy sisältää lauluja, jotka pyrkivät lohduttamaan. Ikiaikainen yksinäisyyden ja syrjäytymisen ongelma ei ole hävinnyt some-maailman myötä, ehkä jopa päinvastoin, Hela pohtii. Hommia lauluntekijöille riittää tällä saralla.

Albumilla musisoi Heikki Helan kanssa suomalaisen poprockin ykkösryhmä: rumpali Anssi Nykänen, basisti Harri Rantanen, kitaristi Jarmo Nikku, kosketinsoittaja Okke Komulainen ja taustalaulaja Speedy Saarinen, joka on myös äänittänyt ja miksannut kokonaisuuden. Puhaltajina vierailevat Tero Lindberg, Heikki Pohto ja Antti Rissanen. Taustalauluissa kuullaan Sami Hintsasta, Kaisa Helaa, Marika Tuhkalaa ja Timo Pitkäjärveä.

Heikki Hela yhtyeineen lähtee helmikuun lopulla kiertueelle Heikki Silvennoisen ja Johanna Förstin kanssa.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen:

HEIKKI HELA
– Hyvin tehtyä, elävää popmusiikkia aikuiseen makuun. Kaikki kappaleet sopivat myös radiosoittoon. Reijo Glad / Radio Sandels
– Kaikki eivät välttämättä muista Helan soolouran loisteliasta alkua monine hitteineen, kun radiotkin veivaavat vain Unetonta yötä. Täysipainoinen, hieno albumi, joka toteutus on huippuluokkaa ja tekstit antavat ajattelemisen aihetta. Pentti Teräväinen / Radio Musa

MATTI & TEPPO
– Ruohoset tanssittaa. Ilmari Aikio / Radio Inari
– Konkarit pelittää yhä… Jussi Häkkilä / Radio Pooki

KUUKAUDEN LEVY / Joulukuu 2017
1. HEIKKI HELA – Yhdessä & Erikseen
2. MATTI & TEPPO – Nostalgiaa
3. VEERA MARIA – Sirkkalankadulla