Monille on yllätys, että Tampereen ydinkeskustassa (Aleksanterink. 26 B) sijaitsee Suomen Nyrkkeilymuseo, joka on perustettu 1991. Tarja Jykylä vieraili kiinnostavassa museossa, josta löytyy laaja kattaus lajin historiaa.Suomen Nyrkkeilymuseo kerää ja säilyttää nyrkkeilyyn liittyvää välineistöä, mitaleja, valokuvia ja muuta aineistoa. Museossa selviävät lajin vaiheet antiikin ajoilta erääksi nykypäivän suosituimmaksi urheilulajiksi.

Museossa on suuri kokoelma mitaleja, palkintoja ja muistoesineitä ympäri maailman. Kansainvälisiin kontakteihin liittyviä muistoviirejä ja rintamerkkejä on myös runsaasti esillä. Moni löytää sieltä tuttuja kasvoja menneiltä vuosilta.

KUUNTELE Reijo Hietalan haastattelu:

Tarina jatkuu Reijo Hietalan kanssa:

KATSO myös Suomen Nyrkkeilymuseon nettisivut.

Artikkelikuva: Suomen Nyrkkeilymuseo