Paikallisradioiden Kuukauden Levyksi on valittu Ville Valo & Agents. Hopeaa otti Vesterinen yhtyeineen albumillaan Faaraoiden aika. Jaetulle pronssille tulivat tanssittaja Mari Ylikärppä albumillaan Kuun kimallus aalloilla sekä rhythm’n blues-bändi Million Dollar Tones albumillaan That’s Right!

Laadukkaita tarjokkaita vuoden ensimmäiseksi Kuukauden Levyksi ilmestyi niin, että musiikkitoimittajien äänet hajaantuivat. Yksi oli kuitenkin ylitse muiden.

Ville Valo & Agentsin Badding-henkisen albumin syntyvaiheet on jo kerrottu, joten niistä ei sen enempää. Kitaristi Esa Pulliainen löysi jo 20 vuotta sitten Ville Valosta hengenheimolaisen tehdessään Laulava sydän-TV-ohjelmia. Nyt ilmestynyt yhteistyön tulos on hieno osa suomalaista jatkumoa, jossa tehdään uutta kunnioittaen myös perinnettä. Albumissa on kaikki ainekset myös Vuoden Levyksi, ellei vuosikymmenen…

Albumin raidat ovat saaneet tasaisesti radiosoittoa ympäri maata. Tähän mennessä Radio Top 20 -listalla on noteerattu singlejulkaisut Orpolapsi kiurun ja Ikkunaprinsessa.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen.

VILLE VALO & AGENTS
– Tätä levyä on odotettu. Nyt on Ville Valon vuoro pelastaa aito suomalainen beat-iskelmä uusille sukupolville. Hän ja Esa Pulliainen ovat tehneet vuosikymmenen kulttuuriteon. Vanha Badding-fani oikein herkistyy… Pentti Teräväinen / Radio Musa
– Arvostan sitä, että Ville Valo on uskaltautunut hänelle uusille urille, sinänsä vanhojen klassikoiden tulkiksi. Valo saa paketoitua tunteet mitä hellimmässä ja suloisimmassa muodossa kuunneltavaksi. Levy sopii mitä parhaiten tunnelmallisiin hetkiin yksi tai yhdessä nautittavaksi. Reijo Glad / Radio Sandels

VESTERINEN YHTYEINEEN
– Vesterinen iskee faaraoille aikaa radioon. Ilmari Aikio / Radio Inari

MARI YLIKÄRPPÄ
– Uutta perinteistä iskelmä- ja tanssimusaa ei oo liikaa, mukana myös ihan omia kappaleita. Pirteä uusi tulokas. Jussi Häkkilä / Radio Pooki

MILLION DOLLAR TONES
– Rock’n rollia, rhythm & bluesia ja New Orleansia. Siinä maistuva cocktail, jonka Million Dollar Tones tarjoilee uudella albumilla. Loistavalta livebändiltä mahtava levy. Anssi Marttinen / Radio Vaasa

KUUKAUDEN LEVY / Helmikuu 2019
1. VILLE VALO & AGENTS (Vallila Music House)
2. VESTERINEN YHTYEINEEN– Faaraoiden aika (omak.)
3. MARI YLIKÄRPPÄ – Kuun kimallus aalloilla (Vee-Music)
3. MILLION DOLLAR TONES – That’s Right! (Bluelight)
5. MILJOONASADE – Karkumorsian (Sateen ääni)