Paikallisradioiden Kuukauden Levyksi on valittu Janus Hanskin albumi Muutama haave, jonka ovat äänittäneet, miksanneet ja tuottaneet Markku Kanerva ja Risto Hemmi.

Ahkerasti keikkaileva Janus Hanski (50) on pitkän linjan laulaja-muusikko, jolle musiikkiura on tullut jo veren perintönä. Hänen isänsä oli 1960-luvun laulajasuosikki Seppo Hanski. Janus Hanski on laulanut rockbändeissä ja levyttänyt aiemmin kaksi pitkäsoittoa: Vuorille kuuta ulvomaan (1995) ja Janus Hanski & Jäykkä Palatsi (2005). Hän lauloi Tangomarkkinoiden finaalissa 2012.

Janus Hanski on tehnyt myös näyttelijän uraa TV-sarjoissa Vintiöt ja Trabant Express sekä elokuvissa Romanovin kivet, Häjyt ja V2 – Jäätynyt enkeli. Häntä ovat työllistäneet erilaiset musikaalit ja kesäteatterit,

Uusi albumi Muutama haave on yhdeksän vuoden uurastuksen tulos. Albumilla on useita Janus Hanskin radiosoittolistoille nousseita kappaleita. Pääasiallisena säveltäjänä on ollut Markku Kanerva, joka on ollut tekemässä nimikappaleen lisäksi mm. sellaisia lauluja kuin Erot ja liitot, Untasi valvon ja Kitarani. Hän on myös sovittanut kaikki albumin kappaleet.

Janus Hanski on sanoittanut itse viisi laulua. Hän on myös laulanut oman versionsa Dona, dona -klassikosta, jonka Seppo Hanski levytti 60-luvulla.

Kolme vuotta sitten Ilkka Vainio houkutteli Januksen mukaan Lapin-kiertueelle, joka tehtäisiin moottorikelkoilla ja esiintymällä Lapin tunturihotelleissa. Siitä käynnistyi miesten yhteistyö, ja Janus tuli Ilkan kumppaniksi uuteen musiikkiyhtiöön, joka tuottaa uutta musiikkia, konsertteja ja muita esiintymistilaisuuksia. Janus teki sisarensa Annan kanssa konserttikiertueen alkuvuodesta 2019.

Katso myös Janus Hanskin nettisivut