Paikallisradioiden Kuukauden Levyksi on valittu laulaja-hanuristi Jukka Lampelan uusi albumi Sulle vain, joka sisältää taattua tanssimusiikkia. Kakkoseksi äänestyksessä tuli näyttelijä-laulaja Ilkka Koivulan albumi Aaveratsastaja, jolla hän tulkitsee pääosin Dannyn klassikkohittejä.

Kittilän Molkojärveltä kotoisin oleva Jukka Lampela ryhtyi musiikkiammattilaiseksi voitettuaan Vili Vesterinen -kilpailun vuonna 1985 ja seuraavana vuonna Kultainen Harmonikka -kilpailun. Sen jälkeen hän liittyi 21-vuotiaana Souvarit -tanssiorkesteriin, jossa hän toimi 27 vuotta harmonikansoittajana, kosketinsoittajana sekä laulajana. Lampelan ensimmäinen soololevy laulajana julkaistiin huhtikuussa 2008. Nyt valittu Kuukauden Levy on miehen neljäs pitkäsoitto.

Jukka Lampela jäi pois Souvareista 2013 ja perusti oman Lapponia-orkesterin, jonka kanssa keikkailee aktiivisti ympäri vuoden. Vapaa-aikanaan Lampela harrastaa eränkäyntiä, metsästystä ja kalastusta.

Sulle vain -albumin teossa on ollut mukana iso joukko tanssi- ja iskelmämusiikin huipputaitajia: Bo Söderholm, Keijo Laitinen, Jukka Karppinen, Jari Holm, Timo Kosonen, Jari Rönkkö, Marita Niskanen, Isto Hiltunen, Marko Tuovinen, Marko Jolkkonen jne,

– Yksi tärkeä kriteeri levynteossa on aina ehdottomasti ollut tanssittavuus ja ”korvaan tarttuvat” melodiat sanoituksineen, toteaa Jukka Lampela kansiteksteissä.

Radiotoimittajat perustelevat valintaansa muun muassa albumin radioystävällisyydellä. Kaikki levyn kappaleet sopivat radiosoittoon. Radiotoimittajat kehuvat albumin monipuolisuutta, laadukasta tuotantoa ja onnistunutta äänitystä sekä laulutulkintojen herkkyyttä. Albumi sopii mainiosti myös auton CD-soittimeen.

* Radioiden KUUKAUDEN LEVY -kunniakirjat jaetaan sunnuntaina 8. syyskuuta Tampereella Hotel Tornissa, jossa juhlitaan Lavakauden 30. päättäjäisiä sekä Tamperelainen Musa -gaalaa.