Paikallisradioiden Kuukauden Levyksi on valittu Elonkerjuu-yhtyeen uusi albumi XX, joka on yhtyeen 20-vuotisjuhlalevy. Kakkoseksi äänestyksessä tuli Ellinooran albumi Vaaleanpunainen vallankumous. Pronssia otti Jeena ja Vauhtikallot, joka on suomenkielistä jazz-iskelmää, twistiä ja rock’n rollia soittava Sweet Jeena & Her Sweethearts.

Elonkerjuun edellisestä pitkäsoitosta ehti kulua viisi vuotta. Soundimaailma on uudistunut tuottaja Samuli Turusen ohjastuksessa. Folkrock-linjasta on pidetty kiinni ja tekstit ovat nykyajan ”pohjanmaata”. Niissä lauletaan lähinnä ihmissuhteista, mutta kokonaisuutta virkistetään parilla reippaalla, perinnetietoisella rallilla.

Sydän edellä on ollut äskettäin Radio Top 20-listan ykkösenä. Aiemmin listoilla menestyivät Elämäntuli ja Mä oon oikees.

Uudistuneen Elonkerjuun nykyinen laulaja on Osku Ketola, joka on myös taitava viulisti, mikä on tärkeää yhtyeen soundille. Elonkerjuun alkuperäisiä jäseniä ovat Antero Naali, Lenni Paarma ja Simo Ralli, jotka pysyttelevät taiteilijanimien takana.

Elonkerjuu lähtee levynjulkaisukiertueelle lokakuun lopussa.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen.

ELONKERJUU
– 20-vuotisjuhlan kunniaksi Elonkerjuu on levyttänyt parhaan albumin vuosiin! Anssi Marttinen / Radio Vaasa
– Elonkerjuun levyllä on useita radiosoitossa olleita ja sinne päätyviä lauluja. Hienoa, että yhtye pysyy omalla linjallaan, eikä ole sortunut pelkäksi poppibändiksi. Hyvä, pojat! Reijo Glad / Radio Sandels
– Elonkerjuu on kestänyt miehistön vaihdokset ja trendien muuttumisen. ”Pohojalaasuus” on voimavara, joka kannattelee ryhmää jatkossakin. Bändi pitää ohjat omissa käsissään, mikä on varmasti oikea valinta. Pentti Teräväinen / Radio Musa

ELLINOORA
– Oulun tytöllä on vaaleanpunaiset ajatukset. Ilmari Aikio / Radio Inari

KUUKAUDEN LEVY / Syyskuu 2019
1. ELONKERJUU – XX
2. ELLINOORA – Vaaleanpunainen vallankumous
3. JEENA JA VAUHTIKALLOT
4. JAAKKO PESOLA – Minä suunnistan pilvien mukaan
5. PATE MUSTAJÄRVI – Teillä oli nimet ja kerran te kuljitte täällä
6. KORMUS – Mölinää
7. TOMMI TÄHTIVIRTA – Satua vai totta
8. PEKKA TIILIKAINEN & BEATMAKERS – Salaperäinen
9. KARI KUIVALAINEN COMBO – Tanssikengät jalkaan
10.SIRPA SOLA – Ihmeellinen
11. TUOMAS JOKITALO – Luonasi