Paikallisradioiden Kuukauden Levyksi on valittu laulaja Anneli Mattilan uusi albumi Oma maailma, joka esittelee taitavan ja persoonallisen jazz-, blues- ja rock’n roll -laulajan. Kakkoseksi äänestyksessä tuli Aija Puurtinen & Brooklynin Satu – Lännen maata. Pronssia otti Pasi Aakula Band – Koukussa elämään.

Karvian kunnasta. Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan rajalta kotoisin oleva Anneli Mattila on yksi Mattilan laulavista sisaruksista. Ensimmäisenä suosioon nousi isosisko Anne, jonka jälkeen oli Annelin vuoro vuonna 2002.

Anneli oli menossa vuonna 2003 Idols-kilpailun finaaliin, mutta heitti leikin kesken, koska ei kokenut formaatinmukaista uraa omakseen. Hän ryhtyi rakentamaan määrätietoisesti omanlaistaan uraa monipuolisena laulajana, jolta taittuu iskelmän lisäksi jazz, roots ja rock’n roll. Edellinen albumi Seitsemäs taivas ilmestyi 2012.

Oma maailma -albumilla Anneli Mattilan yhteistyökumppanina on lauluntekijä Fina Arena. Nimimerkin takana lymyilevän biisinikkarin henkilöllisyyttä ei paljasteta. Albumi on äänitetty Karviassa Studio Groove-liiterissä. Tuotannosta on vastannut Kari Tenkula.

Laulujen tarinat eivät ole ihan tavallista pop- ja iskelmälyriikkaa. Levyllä lauletaan Ray Charlesin kuuntelemisesta, harhateillä kulkemisesta, rokataan tiellä 65, ollaan tupakanhajuisessa hotellissa. Teksteissä esiintyvät nahkatakkipojat, kukkamekot ja kulkurit. Siellä poltetaan tupakkaa ja moititaan liikaa juonutta kaveria…

Kaksijakoisella albumilla tummaääninen Anneli pääsee esittelemään osaamistaan myös siten, että slovareiden ja balladien vastapainona on räväkämpää meininkiä. Radioiden listoilla kuultu Pohjoistuuli on nopeaa tanssijazzia, Ray Charles puolestaan bluesia.

Oma maailma-albumin teossa on ollut mukana iso joukko huipputaitajia: Imre Szabo, Timo Luostari, Osku Ketola, Simo Salminen, Juuso Nordlund jne,

Radiotoimittajat kehuvat albumin monipuolisuutta, laadukasta tuotantoa ja onnistunutta äänitystä sekä Annelin sensuelleja laulutulkintoja. Albumi sopii radion ohella hyvin myös CD-soittimeen kotona ja autossa.