Paikallisradioiden Kuukauden Levyksi on valittu Pääesiintyjät-yhtyeen uusi albumi Lättähatun paluu, jolla laulaa Agentsien aiempi solisti Vesa Haaja. Kakkoseksi äänestyksessä tuli Antti TuiskuValittu kansa. Pronssia otti comebackia tekevä Juliet Jonesin SydänKansas.

Pääesiintyjät on monille tulokas, mutta yhtye julkaisi albumin jo vuonna 1993. Tuolloin kuuntelijoita ilahdutti bändin yllättävä linja, jossa yhdistettiin iskelmällistä rockabilly-poppia supisuomalaiseen rillumarei-kulttuuriin. Silloin soivat mm. sellaiset hitit kuin Sua aattelen, Iiris ja Älä ota pitkätukkaa. Albumi oli kekseliäästi ”Pitkäsoitto”. Pääesiintyjistä ei kuultu mitään vuosikymmeniin, kun sen jäsenet keskittyivät englanniksi laulavaan Francineen.

Pääesiintyjät palasi levyille ja lavoille viime vuonna. Alkuperäisjäsenet Pete Salomaa (läskibasso) ja Mika Jokinen (kitara) ovat saaneet seurakseen Agents-solistina tutun Vesa Haajan ja rumpali Timo Järvisen, joka on monessa roots-bändissä tahtia lyönyt muusikko.

Uusi albumi on riemukas kokonaisuus tarttuvia ralleja, tarkkaa musisointia, hienoja tarinoita sekä soittamisen ja laulamisen riemua. Radio- ja tanssilistoilla ovat tähän mennessä soineet jo Paras mies, Sekaisin kuin käki, Kaunis päivä, Aina kun sanon juu ja Kulkurin keidas.

Radiotoimittajat toivottavat Pääesiintyjät tervetulleeksi vaihteluksi usein niin tasapaksuun tarjontaan.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen.

PÄÄESIINTYJÄT

– Jep! Letkeää menoa. Anssi Marttinen / Radio Vaasa

– Suomi sopii myös rock’n rolliin ja aina Vesa Haajan suuhun. Levyllä on todella paljon radiosoittoon sopivaa musiikkia. Reijo Glad / Radio Sandels

– Vuosikymmenten kokemus kuuluu positiivisesti. Biiseissä on ideaa ja koukkua. Tämä on nähtävä myös livenä. Ainoa miinus tulee kansikuvasta, jossa ei ole lättähattua vaan lätsä. Pentti Teräväinen / Radio Musa

ANTTI TUISKU

– Kyl mie vejän kotiinpäin tai ainakin ”naapuriin”, ei oo kyl kovin hirveää Tuiskua ollu pohjoisessa vielä. Ilmari Aikio / Radio Inari

JULIET JONESIN SYDÄN

– Tervetuloa takaisin! Jussi Häkkilä / Radio Pooki

KUUKAUDEN LEVY / Helmikuu 2020

1. PÄÄESIINTYJÄT – Lättähatun paluu (Bluelight)

2. ANTTI TUISKU – Valittu kansa (Warner)

3. JULIET JONESIN SYDÄN – Kansas (Turenki)

4. EKI JANTUNEN & MUTKATTOMAT – Rakkaus ravistaa (Mutkamusic)

5. KEPA KETTUNEN LONG PRAIRIE RIVER BAND – Maantien laulu (Puuma)

Katso myös nettisivut