Paikallisradioiden Kuukauden Levyiksi on valittu kaksi korkean profiilin iskelmäalbumia, Juhamatin Elämä on hyvä sekä Jarkko Honkasen Suunta muuttumaton. Pronssia otti Ida Paulin ja Kalle Lindrothin albumi Vuonna nolla.

* Komeaääninen Juhamatti (oik. Jussi Mäkelä) täytti äskettäin komeat 70 vuotta. Samalla julkaistiin Elämä on hyvä -kirja ja samanniminen albumi.

Albumilla Juhamatti jatkaa jo 80-luvulla alkanutta yhteistyötään tuottaja Hans Raution kanssa. Rautio tuotti Juhamatin menestysalbumit CBS/Sonylle sekä palkitun ja kehutun Jylhämaan, joka toi artistin takaisin lajinsa kärkikaartiin.

Lauluntekijöiksi on pestattu parikymmentä maan kovinta iskelmämusiikin tekijää Veikko Samulista Sana Mustoseen. Sovittajana ja studiovelhona on toiminut Niklas Nylund.

Levyn ensimmäinen single Rakastunut mies lähestyy Tätä Suomi tanssii -listan kärkeä, huhtikuun alussa se on listan neljäntenä.

* Lappilainen Jarkko Honkanen on seuraavan sukupolven laulaja-lauluntekijä, joka on koonnut levylleen huipputiimin Esa Elorannasta Jukka Kuoppamäkeen. Tunnistettavalla äänellään Honkanen laulaa albumista kokonaisuuden, joka sopii sekä tanssittavaksi että keskittyneeseen kuunteluun.

Levyltä löytyy useita tanssi- ja radiolistoilla menestyneitä kappaleita kuten Napakymppi, Taivas rajana ja Ennen kuin aamu koittaa.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen.

JUHAMATTI

– Konkari korjaa potin, uutta musaa ja ääni kantaa… Jussi Häkkilä / Radio Pooki

– Elämä on hyvä -levyn sisältö kertoo väärentämättömästi Juhamatista itsestään ja hänen pitkästä artistiurastaan. Levyn kappaleet liikuttavat syvällisellä sanomallaan joka herkistää paatuneimmankin mielen. Nimikappale jää herkästi korvamadoksi soimaan. Onnellisen miehen onnellinen levy. Ammattitaidolla tehty, kautta aikojen Juhamatin parhaita levyjä. Kiitos että teit tämän iloksemme! Reijo Glad / Radio Sandels

JARKKO HONKANEN

– Jarkon genren suunta on muuttumaton. Jalan alle osuvaa musaa. Voimia kaikille musiikista elantonsa tienaaville. Ilmari Aikio / Radio Inari

– Loistava, tyylikäs paketti käyttömusiikkia. Jarkko on sisäistänyt myös muiden tekstit ja tarinat siten, että ne kuulostavat omakohtaisilta, itse eletyiltä. Hieno levy. Pentti Teräväinen / Radio Musa

IDA PAUL & KALLE LINDROTH

– Hienoja pop-biisejä, jotka sopivat loistavasti radioaalloille. Anssi Marttinen / Radio Vaasa

KUUKAUDEN LEVY / Maaliskuu 2020

1. JUHAMATTI – Elämä on hyvä (TJM)

JARKKO HONKANEN & TAIGA – Suunta muuttumaton (Mager)

3. IDA PAUL & KALLE LINDROTH – Vuonna Nolla (Warner)

4. JUKKA KITTILÄ – Elvis On My Mind (VK-Studio)

5. TUURE KILPELÄINEN & KAIHON KARAVAANI – Paluu paratiisiin (Kaiho)

6. SEPPO LEINO YHTYEINEEN (SeLe)