Paikallisradioiden Kuukauden Levyiksi on valittu kaksi korkean profiilin albumia, Joel Hallikaisen Elämä on elämistä varten sekä tangokuningas Teuvo Oinaksen Erottamattomat. Pronssia otti Finlandersien uutuus 2020.

* Laulaja-lauluntekijä Joel Hallikainen (59) on julkaissut jo 37.albuminsa. Kumppanikseen hän on löytänyt Timo Turpeisen (61), joka kunnostautuu taitavana sanoittajana. Yhteistyön tuloksena on syntynyt lauluja, jotka puhuttelevat erityisesti keski-ikään ehtineitä kuulijoita. On aika katsoa sekä eteen- että taaksepäin. Lauluissa kuuluvat ilot ja surut, päällimmäisenä tunteena on kuitenkin lohdullisuus. Kokonaisuus on matka aikuisten mielenmaisemaan.

Joel Hallikainen on pitänyt linjansa ja myös uusin albumi on osa suurta jatkumoa. Hallikainen on viime vuosina esiintynyt paljon kirkoissa ja seurakuntien tiloissa. Levy ei ole hengellistä musiikkia, mutta omalla tavallaan henkevää.

Laadukkaista viihdesovituksista vastaa pääosin kapellimestari-pianisti Jari Puhakka. Myös äänittäjä Kim Englblom on tehnyt maailmanluokan jälkeä.

* Tangokuningas 1986, Teuvo Oinas (65) on pysynyt uskollisena tangolle ja tanssimusiikille koko uransa ajan. Häntä ei stailattu poppariksi tai iskelmätähdeksi, eikä hän esittele ajatuksiaan ja vaatekaappiaan juorulehdissä. Laulajana hän jatkaa pitkän linjan työmiesten kuten Reijo Taipaleen viitoittamalla tiellä.

Uusi albumi on kunnianosoitus 1960-luvun suomalaiselle tangolle, sen parhaille tekijöille. Mukaan on otettu myös vähemmän soitettuja, mutta kaikki mitat täyttäviä klassikkoja.

Teuvo Oinas laulaa ns.kokovartalotulkinnat, hän on sisäistänyt laulujen tarinat ja tuo niihin oman persoonallisen otteensa.

Sovittaja-tuottaja, harmonikkataiteilija Mika Tarkkonen tango-orkestereineen osoittaa pettämätöntä tyylitajua tuodessaan tangot tähän päivään.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen.

JOEL HALLIKAINEN

– Eletään levyllinen elämää. Ilmari Aikio / Radio Inari

– Tuottelias Joel Hallikainen kuuluu suomalaisten kestosuosikkeihin. Uuden albumin laulut sopivat hyvin radiosoittoon tällaisina aikoina. Pentti Teräväinen / Radio Musa

TEUVO OINAS

Konkarille vielä laulu maittaa ja komeasti sittenkin….  Jussi Häkkilä / Radio Pooki

– ”Erottamattomat, Teuvo Oinas ja Tango” vie 60-luvun kulta-aikaan ja tangon taikaan. Sovitukset ovat upeita ja tangonpoljennossa on aito rytmi. Iän ja kokemuksen myötä Teuvo Oinaan tangon tulkintaan on tullut entistä enemmän syvyyttä ja herkkyyttä. Levy tekee kunniaa suomalaiselle tangolle ja on siten myös kulttuuriteko. Tämä levy menee sarjassa ”kautta-aikojen” tangolevyksi.  Reijo Glad / Radio Sandels

KUUKAUDEN LEVY / Huhtikuu 2020

1. JOEL HALLIKAINEN – Elämä on elämistä varten (Suomi-solistit)

TEUVO OINAS – Erottamattomat (Mika Tarkkonen)

3. FINLANDERS – 2020 (omak.)

4. PALEFACE & & LAULAVA UNIONI – Tie vapauteen (Finalmix)

Jaa