Paikallisradioiden Kuukauden Levyiksi on valittu kaksi korkean profiilin albumia, Komiat-orkesterin esikoisalbumi sekä Jouni Rieskaniemen Jätkän taivas. Jaetulle pronssille ylsivät Taivalkunta Beatin Instrumental sekä Micke & Lefty feat. Chef ja Let the Fire Lead.

* Nuori tanssiorkesteri Komiat voitti SMORK-kisan 2018 Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Yhtye nimettiin viime syyskuussa Vuoden Tanssittajatulokkaaksi Lavakauden päättäjäisissä. Yhtyeen versio Josef Josef -foksista oli yli 70 viikkoa Tätä Suomi tanssii-listalla, joten odotukset albumin suhteen olivat korkealla.

Tuottajalegenda Esa Niemisen ohjauksessa on syntynyt laadukas albumi, joka sopii korvien väliin ja tanssijalan alle. Nieminen ei ole päästänyt Komioita helpolla vaan ottanut taitavasta ryhmästä irti uuden merkkipaalun tanssi-iskelmän saralle. Uudet kappaleet ovat linjassaan lainattujen klassikoiden kanssa. Eikä vain lainattujen, esimerkiksi Jätkän lauantai– jenkka soi ennenkuulumattomalla tavalla.

* Kokkolalainen Jouni Rieskaniemi on julkaissut useita radiosoittoon päätyneitä iskelmiä, joiden säveltäjä Kai Jämsä muistetaan soolourastaan ja monille artisteille tekemistään hiteistä. Esa Niemisen tavoin hän on kirjoittanut useita Yölinnun menestyskappaleita. Rieskaniemi levytti nimibiisin Jätkän taivas jo viisi vuotta sitten, joten albumia on rakennettu pitkään ja hartaasti. Viimeinen silaus on onnistunut miksaus ja masterointi, mikä takaa radiosoittoa, kun mennään samalle viivalle vakiintuneiden tähtien kanssa.

* Nokialainen Taivalkunta Beat keräsi musiikkitoimittajien ääniä kautta maan. Albumi sisältää tyylikkäitä rautalankaversioita sekä lajin klassikoista että rautalankana ennenkuulemattomista sävelmistä; Hotelli Hiljainen, Kids In America, Näissä sanoissa (Eppu Normaali) jne. Tällaista helposti kuunneltavaa käyttömusiikkia radioissa on kaivattu.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen.

KOMIAT

Komiaa soittoa ja laulua… Jussi Häkkilä / Radio Pooki

– Aivan mahtava kokonaisuus oikeaa iskelmää ja kunnon tanssimusiikkia. Onneksi tällaista tehdään ja vieläpä tosissaan. Esa Nieminen on taas kerran ollut tekemässä tanssikulttuurin historiaa, kun muistamme esimerkiksi Paula Koivuniemen ja Yölinnun menestyslevyt, joille tämä on hyvää jatkoa. Reijo Glad / Radio Sandels

JOUNI RIESKANIEMI

– Jätkän taivas on kesäillan sauna ja toki jokainen saunahetki. Ilmari Aikio / Radio Inari

– Kai Jämsä yhteistyössä parhaiden sanoittajien kanssa on saanut aikaan hienon esikoisalbumin kaverilleen. Mikäli etelän mediat seuraisivat tätä genreä, Jounilla olisi kaikki edellytykset kansan suosikiksi. Onhan Arttu Wiskarikin tähti. Pentti Teräväinen / Radio Musa

MICKE & LEFTY FEAT. CHEF

– Stemmalaulu soi hienosti, juurimusiikin eri lajeja tyylikkäästi yhdistävällä albumilla. Loistava livebändi viihdyttää myös levyllä. Anssi Marttinen / Radio Vaasa

KUUKAUDEN LEVY / Toukokuu 2020

1. KOMIAT (omakustanne)

JOUNI RIESKANIEMI – Jätkän taivas (Supersounds)

3. MICKE & LEFTY FEAT. CHEF – Let the Fire Lead. (Hokahey)

TAIVALKUNTA BEAT – Instrumental (omakustanne)