Gilda, Tuija Nevala on tämänvuotinen Tamperelainen Musa -palkinnon voittaja. Hän on ensimmäinen naispuolinen musiikkialan ammattilainen, joka on vastaanottanut tämän palkinnon. Aiemmat voittajat ovat olleet 2015 – Mauri Moog Konttinen, 2016 – Heikki Silvennoinen ja Juri Lindeman (yleisöäänestys), 2017 – Mika Sundqvist, 2018 – Seppo Tammilehto ja 2019 – Mikko Alatalo.

Tuijan ensilevytys ”Fiilis” ilmestyi vuonna 1984. Se löytyy Satan in Love -kokoelmalta, jonka Svart Records koosti ja julkaisi vuonna 2018.

Ensimmäisen lehtijutun Tuijasta teki muuten Pena Teräväinen Tamperelaiseen. Tuolloin Tuija oli laulava autonasentaja, mutta ei ole tehnyt niitä töitä.

Gilda-taiteilijanimen Tuija otti laulettuaan Gilda-elokuvan tunnuskappaleen suomeksi vuonna 1995. Samalla hän laajensi repertuaariaan vanhan jazzin suuntaan ja julkaisi albumeja, joilla tulkitsi menneiden vuosien jazz-standardeja. Osaavalle taiteilijalle tuli myös runsaasti Marilyn-keikkoja.

Gilda johti pitkään maineikasta Viihdekuoro Cantarellia, joka sekin on levyttänyt useita albumeja.

Viime vuosina Gildaa on työllistänyt Three Decades -lauluyhtye, joka nähtiin X-Factorissa. Sieltä alkoi yhteistyö Michael Monroen kanssa. Tämä soittaa saksofonia ”Mellow Saxophone”-kappaleessa, joka on jo toista vuotta Tätä Suomi tanssii -listalla.

Gilda tekee myös lastenmusiikkikeikkaa Tuittu-tädin hahmossa. Tuittu opettaa lapsille mukavia lauluja ja hyviä käytöstapoja sekä tekee tutuksi boogiewoogie-musiikkia.

Kovakuntoinen laulaja-muusikko ei ole pistänyt kaikkea yhden kortin varaan. Hän on kouluttautunut hierojaksi ja pilates-ohjaajaksi sekä ohjannut kuntonyrkkeilyä. Eikä tässäkään vielä kaikki; Tuija Nevala on opiskellut musiikkimanagerin ammattitutkinnon ja edistää myös muiden artistien uraa.