Paikallisradioiden Kuukauden Levyksi on valittu Janne Leinon albumi Love Stories. Kakkoseksi tuli Ville Leppänen ja Käytetyt Miehet albumillaan Pikainen tusina. Pronssia otti laulaja-lauluntekijä Kai Jämsä ja Minun mittainen.

Janne Leino tulkitsee uudella levyllään kansainvälisen viihteen klassikoita, mukana on mm. Elviksen ja Engelbert Humperdinckin tunnetuksi tekemiä lauluja. Leinoa ei voi syyttää ainakaan rohkeuden puutteesta, kun lähtee samalle viivalle maailman tunnetuimpien viihdelaulajien kanssa – ja vielä pärjää tässä sarjassa. Levyn taustavoimana on tuottaja Maki Kolehmaisen tiimi ja maan huippumuusikoita kuten Riku Niemi, Anssi Nykänen ja Eeppi Ursin.

Love Stories-albumilla lauletaan englanniksi mutta myös espanjaksi, italiaksi, vietnamiksi ja portugaliksi, jota puhutaan Brasiliassa. Janne Leino harrastaa myös brasilialaista jujutsua ja on vuoden 2018 turnausvoittaja lajin Africa Open -kilpailussa.

Albumilla duetoivat kuubalainen Deannys Conde Medina, brasilialainen Jessica Peres ja vietnamilainen Nguyen Ngoc Phuong Nhi. Janne Leino tekee yhteistyötä myös muiden laulajien eli Aki Hietalan ja Sinitaivas-yhtyeen Juha-Matti Aholan kanssa. Miehillä on HAL-niminen lauluyhtye. Kaikesta päätellen Leino haluaa olla musiikissa monipuolinen ammattimies, joka pärjää kaikkialla.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen:

JANNE LEINO

– Leino on valinnut levylleen materiaalia, joka tuo aikuisille muistoja mieleen. Kokonaisuus on tyylikäs ja hyvällä maulla toteutettu. Levy sopii radiosoittoon ja koti-illan viihteeksi. Kyllä Suomessa osataan tehdä muutakin kuin nykypoppia. Reijo Glad, Radio Sandels

– Viihdemusiikilla on maailmanlaajuiset markkinat, joilla ei ole nykyään tunkua. Listoilla näkyvät hitit ovat pääosin nuorisomusiikkia. Love Stories on pitkästä aikaa hieno avaus kansainväliseen suuntaan. Harvinaisempien kielien ja ”fiittaajien” käyttö on osoitus tekijöiden hyvästä pelisilmästä. Pentti Teräväinen, Radio Musa

VILLE LEPPÄNEN

– Bluesmies yllättää positiivisesti. Ville ”Lefty”Leppänen on ottanut levylleen hyppysellisen americanaa, ripauksen vaikutteita mm. Davelta ja Pavelta sekä runsaasti omaa sävel- ja sanataidetta. Näistä muodostuu maukas kokonaisuus. Anssi Marttinen, Radio Vaasa

KUUKAUDEN LEVY / Lokakuu 2020

  1. J. LEINO – Love Stories (HeRe)
  2. VILLE LEPPÄNEN ja KÄYTETYT MIEHET – Pikainen tusina (Hokahey)
  3. KAI JÄMSÄ – Minun mittainen (Emsalö)