Paikallisradioiden Kuukauden Levyksi on valittu IKU -yhtyeen albumi Mitä onneen tarvitaan. Kakkoseksi tuli Reijo Paunosen Nostalgian virrassa. Pronssia otti Grillijono K.O. –yhtyeen Napalmia korville.

Iku Tukiaisen johtama IKU on pitkän linjan suomirock-yhtye Porista. Sen alkuvaiheet ajoittuvat ns.porirockin läpimurtoon 80-luvulla. Tukiainen soitti muun muassa Jussi Hakulisen kanssa Kinsky-yhtyeessä.

Vuosien mittaan Iku Tukiaisen johtamilta kokoonpanoilta on ilmestynyt 13 albumia. Pitkään ja osittain kiviseenkin tiehen kuuluu useita miehistönvaihdoksia ja pitkiä taukoja.

Iku Tukiainen kouluttautui maalarimestariksi ja on aina pitänyt musiikkiuran ohella myös päivätyönsä.

Uusi albumi jatkaa porirockin perinnettä ja osoittaa millaisen vaihtoehtoisen tien esimerkiksi Dingo ja Yö olisivat voineet valita. Useissa kappaleissa on selkeitä progevaikutteita. – Ainakin soitto- ja laulutaito on 35 vuoden kuluessa kehittynyt huomattavasti, Iku Tukiainen totesi radiohaastattelussa.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen:

IKU

– Hienoa huomata, että laulaja-lauluntekijä Tukiainen on varttunut yleisön mukana, mutta ei ole menettänyt herkkyyttään. Levyn kappaleet antavat ajattelemisen aihetta. Reijo Glad, Radio Sandels

– Hämmästyttävän monipuolinen albumi ”kolisee” erityisesti niille, jotka syttyivät suomirockiin 80-luvulla. Kokonaisuus liikkuu tunnelmasta toiseen ja nostaa mieleen muistoja vuosien takaa. Pentti Teräväinen, Radio Musa

– Nykyiskelmää tulee tänä päivänä todella paljon, eikä oikein löydä sieltä mitään erilaista sävähdyttävää, mutta Ikun rock-musiikin täyttämä albumi oli erilainen, se sai veren kiertämään ja tunteet lentämään. Laulun sanoituksista löytyy todellisen elämän tosiasioita, sävellykset hyviä ja pojat hoitaa musiikkipuolen todella hienosti. Erkki Rantanen, Radio Robin Hood

GRILLIJONO K.O.

– Kerrankin levyn nimi ja sisältö ovat täydellisessä sopusoinnussa. Anssi Marttinen, Radio Vaasa

KUUKAUDEN LEVY / Maaliskuu 2021

  1. IKU – Mitä onneen tarvitaan (Pilke)
  2. REIJO PAUNONEN – Nostalgian virrassa (WeBBitcom)
  3. GRILLIJONO K.O. – Napalmia korville (Secret Entertainment)
  4. PEKKA LAINE – Enchanted Guitar of Pekka Laine (Svart Records)