Paikallisradioiden Kuukauden Levyksi on valittu Klamydia-yhtyeen tupla-albumi Hiljainen pöytä läheltä orkesteria. Kakkoseksi tuli Arja Havakka ja Kuule öinen tuuli. Pronssia otti Keisari Irwiön Oi Irwin.

Pitkän linjan punk- ja suomirockyhtye Klamydia on tullut yli 30 vuoden uran jälkeen ”hovikelpoiseksi”. Uuden albumin kappaleita voi soittaa jopa radiossa. Levy on laadukkaasti tuotettu, soitto kulkee, eikä virheitä kuulu.

Klamydia johtohahmo, laulaja-lauluntekijä Vesku Jokinen tuli kaiken kansan tietoisuuteen Vain elämää -televisio-ohjelman myötä. Jokinen osoittautui leppoisaksi, periaatteen pohjalaismieheksi, joka ei kuitenkaan ole siloitellut mielipiteitään. Hänen harteilleen on syystäkin sovitettu edesmenneen Olli Lindholmin manttelia keski-ikäisten miesten tunteiden tulkkina.

Punkkareiden vanhenemisen voi kuulla laulujen teksteissä, joissa muun muassa ikävöidään omia lapsia ja omaa lapsuutta, haukutaan TV-tarjontaa ja VR:ää sekä kehutaan isänmaata ja Pohjanmaata.

Klamydia on aina pitänyt ohjat omissa käsissään. Yhtyeellä on ollut jo kohta 30 vuotta oma levyfirma, joka on pitkälti vastannut myös levyjen jakelusta. Näin on vältetty ulkopuolisten sanelemilta kompromisseilta. Vain elämää -ohjelmasta tuttujen Jokisen tulkintojen sisällyttäminen tuplalle on pikemminkin osoitus Klamydian bisnesvainusta, jolla on tähän mennessä myyty jo yli 700 000 levyä.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen:

KLAMYDIA

– Yli 30 vuotta on Klamydia takonut keikkaa, pöydät on hiljaisia, yleisö ei. Ilmari Aikio, Radio Inari

– Klamydia on tehnyt ”radioystävällisimmän” levynsä. Anssi Marttinen, Radio Vaasa

– Klamydia on hivuttautunut pikkuhiljaa radiosoittoon. Kaikkia särmiä ei ole tarvinnut poistaa, kunhan tuotanto on muuten hiottua ja monien korvaan sopivaa. Vesku Jokinen on sankariainesta. Pentti Teräväinen, Radio Musa

ARJA HAVAKKA

– Arvostettavaa, että 76-vuotias laulaja jaksaa, ääni on hyvässä kunnossa ja levy hienosti tuotettu. Tanssikansa odottaa Arjaa lavoille. Lokki liitää edelleen. Reijo Glad, Radio Sandels

KEISARI IRWIÖ

– Albumi erottuu perinteisestä iskelmästä ja tuo hyviä muistoja Vexi Salmelta ja Irwin Goodmanilta. Irwinin laulut elävät. Albumilla on tuttuja lauluja, mutta uusiakin todellisesta elämästä. Onhan mukaan saatu myös hyvä ”Turun tauti”. Liisa-Hellevi ja Erkki Rantanen, Radio Robin Hood

KUUKAUDEN LEVY / Toukokuu 2021

  1. KLAMYDIA – Hiljainen pöytä läheltä orkesteria (Usvaputki)
  2. ARJA HAVAKKA – Kuule öinen tuuli (omak.)
  3. KEISARI IRWIÖ – Oi Irwin (omak.)