Paikallisradioiden Kuukauden Levyksi on valittu Osmo Ikosen albumi Yhden miehen armeija. Kakkoseksi tuli Vesa Ollinmäen albumi Oman tien kulkija. Pronssia otti Pepe Ahlqvist with Tomi Leino Trio ja Backstreets Of Blue.

– Menestyneitä albumeja yhdistää tällä kertaa omaleimaisuus ja tietynlainen tee-se-itse-meininki, perustelee äänestyksen järjestäjä Pentti Teräväinen Discopress Oy:stä. Discopress on äänestyttänyt Kuukauden Levyjä tammikuusta 1990 alkaen.

OSMO IKONEN

Laulaja-lauluntekijä, multi-instrumentalisti Osmo Ikonen on suurelle yleisölle ”TV:stä tuttu” monista viihdeohjelmista. Hän on Sunrise Avenuen kosketinsoittaja sekä soittaa soittaa ja laulaa useissa kokoonpanoissa. Hän on musikaalisesta perheestä, sisko Aili on jazz-laulaja.

– Vain harvoin kuulee näin tasapainoista ja etenevää kokonaisuutta, joka sopii taustalle ja myös keskittyneeseen kuunteluun. Ikonen osaa loistavien, kansaan menevien pophittien teon. Reijo Glad, Radio Sandels

– Osmo Ikosen levy on tyylikäs kokonaisuus, jossa on poikkeuksellisen monta vahvaa radiohittiainesta sisältävää kappaletta. Levyn kappaleiden tekstit soljuvat hienosti kiinnostavina tarinoina. Levyn kohokohtina puhutteleva ”Yhden miehen armeija” ja ensimmäisen kerran muistoihin pureutuva ”Gloria”. Marcos Kuusjärvi, FinnRadio

– Osmo Ikonen on täysverinen ammattimuusikko, joka taitaa tyylin kuin tyylin. Onko hän ns.rocktoimittajille jopa liian hyvä? Median vähäinen kiinnostus selittyy ehkä sillä, että Ikoselta puuttuu ns.rock-uskottavuus. Ennustan, että tämä mies tekee vielä merkittävän kansainvälisen uran. Pentti Teräväinen, Radio Musa

VESA OLLINMÄKI

– Vesa Ollinmäki on pitkänlinjan muusikko, hyvä lauluntekijä, tekee monipuolista musiikkia ja on oman tien kulkija, on säilyttänyt paikkansa suosittuna taiteilijana. Oman tien kulkija on hieno albumi. Liisa-Hellevi ja Erkki Rantanen, Radio Robin Hood

PEPE AHLQVIST & TOMI LEINO TRIO

– Tomi Leino Trio on aina osannut tehdä groovaavaa musiikkia ja nyt rinnalla on vielä Suomi-bluesin pioneeri Pepe Ahlqvist. Huippulevy. Anssi Marttinen, Radio Vaasa

KUUKAUDEN LEVY / Elokuu 2021

  1. OSMO IKONEN – Yhden miehen armeija (East Road Records)
  2. VESA OLLINMÄKI – Oman tien kulkija (omak.)
  3. PEPE AHLQVIST WITH TOMI LEINO TRIO –  Backstreets Of Blue