Paikallisradioiden Kuukauden Levyksi on valittu Pekka Tiilikaisen ja Beatmakersin albumi Ainutlaatuinen. Kakkoseksi tuli Vexin lauluja -kokoelma, jolla Hämeenlinnasta lähtöisin olevat artistit tulkitsevat Vexi Salmen julkaisemattomia laulutekstejä. Pronssi jaettiin Susanna Pihlajan ja Wentus Blues Bandin albumien kesken.

Beat- ja rautalankamusiikin taitaja Pekka Tiilikainen & Beatmakers on lajinsa arvostetuimpia tekijöitä Suomessa ja maailmalla, jossa yhtyeen levyt on noteerattu korkealle alan lehdissä. Yhtye on esiintynyt aktiivisesti myös genren kansainvälisissä tapahtumissa.

Pekka Tiilikainen & Beatmakers tunnetaan yhteistyöstään ruotsalaisen Fatboy-yhtyeen kanssa. Uuden albumin nimikappale on alun perin Fatboyn ”The Way We Were”. Biisillä vierailee nuori eteläpohjalainen laulaja Justiina Luukaslammi. Albumin kappaleista valtaosa (9/15) on Pekan käsialaa.

Pekka Tiilikainen aloitti julkisen musiikkiuransa jo 1990-luvun alussa Patakunkku-yhtyeen laulajana. Silloin epäiltiin, että kyseessä olisi taiteilijanimi, sillä edesmennyt täyskaima oli takavuosien tunnetuin urheiluselostaja.

Albumin on tuottanut bändin basisti Jori Venemies, jonka meriittilistaan kuuluu Twangsville-levymerkin runsas tuotanto. Hän on ollut myös kirjoittamassa hiljattain ilmestynyttä ”Emman perilliset -suomalaisen rautalankabeatin vuosikymmenet” -tietokirjaa.

Tässä musiikkitoimittajien kommentteja suosikeistaan.

PEKKA TIILIKAINEN

– Paljon hienoja kappaleita radiosoittoon. Beatmakers soittaa antaumuksella ja Pekka tulkitsee lauluja sydänverellään. Komea paketti myös autoon ja kotikuunteluun. Reijo Glad, Radio Sandels

– Bändi tuo tarinankerrontaa perinteiseen genreen. Kokonaisuus on musiikillinen matka monia yhdistäviin lapsuus- ja nuoruusmuistoihin. Heleä rautalankakitara, tarttuvat kertosäkeet, teksteissä ajattelemisen aihetta, tyylikäs tuotanto tunnelmasta toiseen. Pentti Teräväinen, Radio Musa

VEXIN LAULUJA

– Vexin kynästä syntyi tarinaa suomalaisten korville. Ilmari Aikio, Radio Inari

SUSANNA PIHLAJA

– Susanna Pihlajan levy soi rehellisen hienosti yhdistellen popin, rockin ja folkin maailmoja. Tunnelmallinen ”Lempiväri” ja hienosti keinuttava tarttuva ”Hämäräväen Häät” ovat levyn helmiä. Marcos Kuusjärvi, FinnRadio

WENTUS BLUES BAND

– Wentus Blues Band on kaivanut “tynnyreistä” helmiä uudelle levylle. Suomen blues-eliittiin kuuluva bändi on toiminut jo 35 vuotta eikä suotta. Anssi Marttinen, Radio Vaasa

KUUKAUDEN LEVY / Syyskuu 2021

  1. PEKKA TIILIKAINEN & BEATMAKERS – Ainutlaatuinen (Wanaja Music)
  2. ERI ESITTÄJIÄ – Vexin lauluja (Emsalö Music)
  3. SUSANNA PIHLAJA – Se sama tyttö (Velhoarts) WENTUS BLUES BAND -From The Barrell (Ramasound) 5. SINITAIVAS – Sierra Madre (Sinitaivas-Musiikki)