Marko Haavisto & Poutahaukat-yhtyeen albumi Yleisön palvelija on valittu paikallisradioiden Kuukauden Levyksi. Kakkoseksi tuli Hoedownin uutuus XX. Pronssia otti Tomi Leino Trion albumi Play That Thing.

Viisikymppinen Marko Haavisto kantaa ylpeästi eteenpäin suomalaisen rautalankaiskelmän soihtua. Monipuolinen albumi on nimeään myöten tyylikäs paketti, jossa kitarat helisevät ja suomikaiho kohtaa amerikkalaisen roots-musiikin monet lajit.

Albumin on äänittänyt Varjokuvasta tuttu Rami Hänninen VK Studiolla, josta on muodostunut uudistuvan rautalankaiskelmän tukikohta.

Jatkoa on luvassa, sillä Marko Haavisto on elvyttänyt myös Badding Rockers-yhtyeensä, joka syntyi aikanaan Baddingin suojeluksessa ja tämän innoittamana.

MARKO HAAVISTO & POUTAHAUKAT

– Markon laulut tuovat hyvällä tavalla mieleen hänen idolinsa Rauli Somerjoen. Monissa lauluissa on myös kaurismäkeläistä otetta. Ne ovat tavallaan lauluja laitakaupungilta. Reijo Glad / Radio Sandels

– Haavisto on sukupolvensa parhaita lauluntekijöitä. Hän osaa kiteyttää ja antaa ajattelemisen aihetta. Baddingin henki elää voimakkaana Haaviston tuotannossa. Kunhan nämä lauletaan joskus englanniksi, niin levyä kannattaa tarjota Nashvillen suuntaan. Pentti Teräväinen / Radio Musa

HOEDOWN

– Hoedown on itselleni uusi mielenkiintoinen tuttavuus, yhtyeen pitkästä urasta huolimatta. XX on kansainvälinen ja toimiva levy. Jo levyn avausraita Desperate Man antaa viitteitä tulevasta. Se soi bluesin, countryn ja rockin välimaastossa hienosti. Red Devil Wind ja On the Same Side ovat levyltä suositeltavia kappaleita tutustuttavaksi. Levyn kokonaissaundi on hieno, rikas ja kirkas tämän laittaa mielellä ja myös kannattaa kuunnella kunnon kajareista! Marcos Kuusjärvi / FinnRadio

TOMI LEINO TRIO

– Albumia on hiottu pitkään ja se myös kuuluu – hyvällä tavalla. Anssi Marttinen / Radio Vaasa

KUUKAUDEN LEVY / Maaliskuu 2022

1. MARKO HAAVISTO & POUTAHAUKAT – Yleisön palvelija (Emsalö)

2. HOEDOWN – XX (Emsalö)

3. TOMI LEINO TRIO – Play That Thing (Homework)

4. JORI OTSA & MAH’ORKKA – St. Georg (Konserttitoimisto Kumpulainen)