Joel Hallikaisen albumi Puolitie on valittu paikallisradioiden Kuukauden Levyksi. Kakkoseksi nousi Mikko Alatalon albumi Lapsenusko. Pronssitilan jakoivat Tears Apart -yhtye ja Erin.

KUUNTELE Joelin haastattelu:

Kuukauden Levy-voittajat ja tanssilistan laatijoiden vuoden valinnat kolmen vuoden ajalta palkittiin Lavakauden päättäjäisissä, joita vietettiin sunnuntaina 18.9. Hotelli Tornissa Tampereella. Tapahtuma palasi kahden välivuoden jälkeen.

Hallikainen on jatkanut hedelmällistä yhteistyötä sanoittaja Timo Turpeisen kanssa. Levyn lauluissa peilataan oivallisesti vanhenevan laulajan maailmaa. Vaikka ulkokuori rapistuu ja kunto ei ole entisellään, eteenpäin porskutellaan positiivisesti, kun tanssikapakan Kuningas laulaa sydänsurut rakoon maan.

Myös Joelin poika, Eeli Hallikainen on tehnyt isälleen laulun Vanhenen. Sovituksista vastaavat Ilpo Murtojärvi ja Juha-Pekka Lehtinen, jotka ovat tuoneet levylle vanhan ajan ”jatsimeininkiä” ja rock’n rollia iskelmän ja kantrin joukkoon. Hyvän biisin tunnistaa siitä, että se jää mieleen ensikuulemalta sekä tarjoaa tarttumapintaa ja ajattelemisen aihetta laajalle yleisölle.

Joel Hallikainen on ollut 90-luvulta lähtien maakuntien suosikkiesiintyjiä, Kehä III:n eteläpuolella hän keikkailee harvoin. Miehen keikkakalenteri on maan täysimpiä, sillä hän esiintyy kollegansa Mikko Alatalon tavoin kaikenlaisissa tilaisuuksissa.

Puolitie-albumilta radioiden soittoon on noussut useita kappaleita. Kuningas-ralli on noteerattu myös tanssilistalla.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen:

JOEL HALLIKAINEN

– Hallikaisen albumi on laatutyötä alusta loppuun. Levyltä voi soittaa aikuisille kuuntelijoille mitä vain. Eikä ketään haittaa, kun laulaja välillä ”valittaa” harmaantumista ja vanhenemista, sillä yhä nuoremmat täyttävät vuosia. Levyllä kuuluu kokemuksen ääni. Reijo Glad, Radio Sandels

– Hieno kokonaisuus, sävelet ja sanat ovat linjassaan. Monet laulut ovat selvää klassikkoainesta. Erityisesti huomio kiinnittyy kitaristi Ilpo Murtojärveen, joka soittaa paikoitellen kuin Django konsanaan. Pentti Teräväinen, Radio Musa

MIKKO ALATALO

– Klassikoita Mikon gospel-albumilla. Laulut antavat myös toivoa. Ilmari Aikio, Radio Inari

TEARS APART

– Tears Apart edustaa keveämpää kansainvälistä, aikuismaista tyylikkyyttä pop/rock- yhtyeiden maailmassa, jota on vähän tarjolla suomalaisessa musiikkikulttuurissa. Koko albumi huokuu täyteläistä ja tyylikästä musiikkia, jossa soivat myös hienosti tuotetut stemmat ja sointuvat harmoniat. Harvinaisen kova kansainvälinen AOR-levy! Marcos Kuusijärvi, Finnradio