Laulaja Janne Leinon uusi albumi Karhunkierros on valittu paikallisradioiden Kuukauden Levyksi. Monet levyn laulut ovat nousseet radioiden soittoon. Tätä Suomi tanssii -listalla on albumilta peräti kolme kappaletta yhtä aikaa: Kolme kitaraa, Etsin kunnes löydän sun ja Kalajoen hiekat.

Karhunkierros-albumilla on 15 kappaletta, joista kahdeksan on enemmän tai vähemmän tunnettujen klassikkojen cover-versioita. Säestyksestä huolehtii tämän lajityypin ”dream team”, jossa soittavat muiden muassa rumpali Heikki Sandrén (ex-Agents), urkuri Miikka Törmälä (FBI-beat), monilahjakkuus Aukusti Koivisto ja kitaristi Rami Hänninen (Varjokuva), joka on albumin tuottaja. Albumilla vierailevat myös puhallinsoittajat Tero Lindberg ja Juhani Aaltonen.

– Haluamme tuoda esiin näitä hienoja iskelmäklassikoita, jotka ovat nuoremmille sukupolville usein ennen kuulemattomia, Janne Leino toteaa.

Levy sisältää kolme naislaulajien kanssa tulkittua duettoa, jotka tuovat vaihtelua kuunteluun: Siks oon mä suruinen, Liljankukka ja Etsin kunnes löydän sun.

Karhunkierros on Leinon kuudes sooloalbumi, minkä lisäksi hän on levyttänyt muun muassa Charlies-yhtyeen solistina. ”Siviilissä” Leino on apteekkari ja monitoimimies. Hän on myös brasilialaisen ju-jutsun mestari, joka voitti kaksi kultamitalia lajin Africa Open-kisoissa.

Janne Leino lähtee kesäkeikoille Men In Black-orkesterin kanssa. Sama kokoonpano soitti aiemmin vuosia Jari Sillanpään kanssa.

Onko nyt Janne Leinon vuoro pelastaa suomalaiset tanssilavat? Pelimerkit ovat kohdallaan: karismaattinen solisti, loistava orkesteri ja tanssijalan alle menevä ohjelmisto.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja:

– Avausraita Vanhan liiton mies kuvaa hyvin Janne Leinon taiteilijaprofiilia. Karhunkierros tehdään Topi Sorsakosken jalanjäljillä, suurissa saappaissa. Pentti Teräväinen, Radio Musa

– Sopii Kuukauden Levyksi meille, kyllähän apteekkari Leino lauluillaan lääkitsee… Jussi Häkkilä, Radio Pooki

– Mainio albumi, jolta voi radiossa soittaa mitä vain. Täydet pisteet Jannelle ja muille tekijöille. Reijo Glad, Radio Sandels

Joo, kyllä Leino on karhunkierroksensa tehnyt ja ansainnut kuukauden levyn. Ilmari Aikio, Radio Inari

KUUNTELE haastattelu:

Kuuntele Karhunkierros

TILAA Karhunkierros-CD